A tökéletes lakásfotók praktikus és racionális kellékei

Avagy melyek azok, amik elengedhetetlenül szükségesek a tökéletes lakásfotókhoz?

  1.   Egy szakértő ingatlanfotós. Az épület- és enteriőrfotózás egy külön szakága a fotózásnak. Ennek is vannak apró kulisszatitkai, mesterfogásai, és rengeteget számít a tapasztalat. Más szakterületre specializálódott fotós is tud jó képeket készíteni az ingatlanról, mint ahogy mobiltelefonnal is lehet lőni néhány remek képet, de azok nem AZOK a képek lesznek, amivel a lakberendező új ügyfeleket tud majd szerezni.
  2.   Megfelelő eszközök a fotók elkészítéséhez. Gyakorlatilag mindig állványról készítem a képeket, ez például rendezvényfotózásnál nem annyira jellemző. A vonalaknak tökéletesen kell „futniuk”, ezt a lehető legritkább esetben lehet elérni kézben tartott géppel.
  3.   Idő. Az enteriőrfotózás nem 5 perc, és a munka oroszlánrésze nem a takarítással és rendezkedéssel megy el, ahogy ezt laikusok gondolnák. Általában 3-6 órát vesz igénybe a fotózás, de az ingatlan méretétől függően ez több is lehet.
  4.   Egyéb kellékek, kiegészítők – ha szeretnéd. Alapvetően nem szoktam plusz berendezési tárgyakat kérni, mert mindenből ki tudom hozni a maximumot, de egy-egy plusz kellék vagy berendezési tárgy megjelenítése otthonossá tehet egy fotót, melyek elhelyezését együtt kitaláljuk.
  5.   Utómunkálatok. Az enteriőrfotókon nem kell senki szeplőit halványítani az utómunkálatok során, ennek ellenére napokon át tarthat az utómunkák elvégzése. Gondolj csak bele, hogy egy prospektusba szánod a képeket, amikkel aztán később új ügyfeleket szerzel magadnak: ezeken a képeket egy porszemnyi hiba, sem diszharmónia nem lehet. Az utómunkálatok 5-8 munkanapot vesznek igénybe, és az elkészült képeket nagy méretben, felhőbe feltöltve adom át.

 

Nos, szerinted elég lesz egy mobiltelefon és pár „kattintás” a munkád profi mivoltának megmutatásához?

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Blog menü
Bata Tamás
Bata Tamás
Minidg törekszem arra, hogy érdekes írásokkal, tartalmas blogokkal támogassam a vállalkozásod. Bátran nézz körbe az oldalon vagy válassz az alábbi kategóriák közül. Ha kérdésed van, kattints a “Kapcsolat” menüpontra és keress bátran!
Számomra kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérlek, hogy oldalaimat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérlek, hogy vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönöm!

Üdvözlettel, Bata Tamás