Csak napfényben lehetnek varázslatosak az épületfotók?

Mint ingatlanfotózással foglalkozó szakember, természetesen az ingatlanpiac minden rezdülésére nyitott vagyok, így olyan dolgokra is odafigyelek, amik a munkámmal esetleg csak közvetve vannak kapcsolatban, vagy épp „konkurálnak” vele. Sokszor látom ingatlanosok tanácsai között, hogy a tulajdonosoknak azt javasolják, hogy mindenképp napfényben fotózzák a lakást körbe – illetve a házat kívülről -, mert azok a fotók jobban eladják az ingatlant. Ilyenkor egy fotó-laikusban felmerülhet a kérdés: ha hetekig borús az idő, akkor lőttek a csodás fotóknak és ebből kifolyólag az ingatlaneladásnak?

Egy fotósnak igazából nincs szüksége napfényre, vagyis csak egy esetben van szüksége rá: teljes ház – külső – fotózásánál a naplementére vagy optimális fény-árnyék viszonyokra.

Ehhez viszont szerencse is szükségeltetik, mert a naplemente nem biztos, hogy olyan verőfényes, mint szeretnénk, de az sem biztos, hogy nem takarja el valami az épület elől (mondjuk egy másik épület, vagy hatalmas fa, vagy egy domb).

Létezik egy csodálatos épületfotózási időszak, a naplemente utáni úgynevezett „kék órák”, amikor az épületet úgy fotózom, hogy benn fel vannak kapcsolva a lámpák. A kék órák enyhén kékes-szürkés fényviszonyait remekül ellensúlyozzák a benti sárgás-meleg fények, így rendkívüli képeket lehet készíteni az ingatlanról. Ez időigényes, várakozós, „macerás”, de a végeredmény fantasztikus látványt nyújt.

 

Te mit gondolsz erről? Gondoltad volna, hogy a napsütés nem a legéletbevágóbb kelléke a fotózásnak?

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Blog menü
Bata Tamás
Bata Tamás
Minidg törekszem arra, hogy érdekes írásokkal, tartalmas blogokkal támogassam a vállalkozásod. Bátran nézz körbe az oldalon vagy válassz az alábbi kategóriák közül. Ha kérdésed van, kattints a “Kapcsolat” menüpontra és keress bátran!
Számomra kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérlek, hogy oldalaimat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérlek, hogy vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönöm!

Üdvözlettel, Bata Tamás