Milyen utómunkákon esnek át az enteriőrfotók és ez mennyi ideig tart?

Tartalomjegyzék

Fotózni tényleg bárki tud?

Sokan gondolhatják úgy, hogy fotózni bárki tud. Hiszen mi sem egyszerűbb, mint bekapcsolni a fényképezőgépet vagy a telefont és kattintani! Gyakran mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Elégedetlenségünk egyik oka pedig az lehet, hogy vagy nem rendelkezünk profi felszereléssel (lámpák, ernyők, egyéb fotózási kellékek, megfelelő gép- és objektívállomány) és szaktudással vagy hosszas utómunkálatokba nem bocsátkozunk, ami szükséges a tökéletes fényképhez.

Mit jelent nálam az utómunka?

Az általam végzett fotózási munkák után minden fotó színhelyességi és expozíciós utómunkán esik át. Nézem az élességet, a kompozíciót, a harmóniát, a fények-árnyékok viszonyát. Minden fotót egyedileg megvizsgálok és kidolgozok. A ráfordított idő mennyisége természetesen a fotózott enteriőr nagyságától függ, illetve a fotózott témától is. Legtöbb esetben kompozit képet készítek, vagyis több rétegből áll össze a “mű”, azaz minden rétegből más-más hasznos információt veszek át a végső képhez, így jön létre a végeredmény különböző képszerkesztő programokkal.

Cipőt a cipésztől, fotót a fotóstól?

Az utómunkálatok elengedhetetlenek, ugyanakkor rengeteg időt, türelmet és persze szakértelmet, hozzáértést kívánnak. Egy lakberendezési vagy enteriőr fotó csak profi utómunkával lehet zseniális és ámulatba ejtő. Ezért érdemes megfelelő szaktudással rendelkező szakértőre bízni a fotózást, mert bármilyen furcsa is, a kép nem egy kattintással fog életre kelni, hanem a hozzáadott szakmai tudás által.
Te mit gondolsz erről? Neked miben tudnék segíteni?