A referencia fotók fontossága

Tartalomjegyzék

Ezek alapján választanak Téged

Lakberendezőként, építészként, építőipari vállalkozásként, kivitelezőként nagyon fontosak a hiteles referencia fotók. Ez árulkodik leginkább az eddig elvégzett munkák minőségéről és mennyiségéről.
A referenciafotók azok, amiket biztosan meg fog nézni a – reményeink szerint – leendő ügyfelünk. Tulajdonképpen ezek alapján fognak, vagy nem fognak választani bennünket, ez dönti el, hogy minket kérnek-e fel a lakásuk berendezésére, építésére vagy valaki mást…

Csak profi szakemberrel

Nekem az a véleményem, hogy profi munkát csak profi képekkel érdemes megőrizni és referenciaként felhasználni, megmutatni. Egy telefon képi felbontása, vagy egy nem jól megválasztott látószög, a függőleges vonalak teljes bedőlése, a nem megfelelő fényviszonyok a munka minőségét teljesen elvehetik. Referenciafotót megfelelő gépparkkal, fotós szoftver ismerettel, több különböző adottságú és méretű befotózott ingatlanreferenciával rendelkező fényképész tud készíteni.

Téged vagy a konkurenciát?

Egy belsőépítész, egy lakberendező vagy a fent említett vállalkozások tehát nem engedhetik meg maguknak, hogy ne egy profi enteriőrfotóst bízzanak meg a referencia képeinek, portfóliójának az elkészítésére. Nem a profi fotózás fog sokba kerülni, hanem az, hogy ha nem minket választ majd az ügyfél, hanem a konkurenciát.
Te mit gondolsz erről? Hosszú távon érdemes vagy nem referenciákat gyűjteni?

Épp fotóst keresel?
Vágjunk bele a közös projektbe