A tökéletes lakásfotók praktikus és racionális kellékei

Tartalomjegyzék

Mik azok, amik elengedhetetlenül szükségesek a tökéletes lakásfotókhoz?

Egy szakértő fényképész

Az épület- és enteriőrfotózás egy külön szakága a fotózásnak. Ennek is vannak apró kulisszatitkai, mesterfogásai és természetesen rengeteget számít a tapasztalat, a technikai felkészültség. Más szakterületre specializálódott fotós is tud képeket készíteni az ingatlanról, mint ahogy mobiltelefonnal is lehet lőni néhány közepes képet, de azok nem AZOK a képek lesznek, amivel az ingatlant érdemes és lehet adott áron értékesíteni, vagy referenciaként új ügyfeleket szerezni.

Megfelelő eszközök a fotók elkészítéséhez

Gyakorlatilag mindig állványról, teljes felbontással, kioldóval készítem a képeket. A vonalaknak tökéletesen kell „futniuk”, ezt a lehető legritkább esetben lehet elérni kézben tartott géppel, ehhez megfelelő minőségű állvány, speciális objektívek és egyedi látásmód szükséges.

Idő

Az enteriőrfotózás nem 5 perc, és a munka oroszlánrésze nem a takarítással és rendezkedéssel megy el, ahogy ezt laikusok gondolnák. Általában 3-4 órát vesz igénybe a fotózás, egy közepes méretű lakás esetében, de az ingatlan méretétől függően ez több is lehet, és akkor még az esetleges drón felvételek készítéséről nem is beszéltünk.

Egyéb kellékek, kiegészítők – ha szeretnéd

Alapvetően nem szoktam plusz berendezési tárgyakat vinni, mert mindenből ki tudom hozni a maximumot, de egy-egy plusz kellék vagy berendezési tárgy megjelenítése otthonossá tehet egy fotót, melyek elhelyezését együtt kitaláljuk. Hogy mik lehetnek ezek, azokról korábbi bejegyzésemben itt olvashatsz:

https://batatamas.hu/nehany-apro-kulisszatitok-es-kiegeszito/ 

Utómunkálatok

Az enteriőrfotókon mind a kinti fényeknek, mind a benti lámpáknak tökéletesen exponáltnak kell lennie. Gondolj csak bele, hogy egy prospektusba szánod a képeket, amikkel aztán később új ügyfeleket szerzel magadnak: ezeken a képeket egy porszemnyi hiba, sem diszharmónia nem lehet. Egy-egy ilyen kép több rétegből áll, hogy tökéletes fényben ússzon az adott enteriőr. Az utómunkálatok akár 2-3 munkanapot vesznek igénybe és az elkészült képeket nagy méretben, felhőbe feltöltve adom át.

Tipp:

Keress meg elérhetőségeim egyikén, hogy segíthessek akár további tippekkel, akár kézzel fogható segítséggel!

Tehát vegyük át újra, mire van szükséged, hogy tökéletes fotód legyen?

  1. Egy szakértő fényképész.

  2. Megfelelő eszközök a fotók elkészítéséhez.

  3. Idő.

  4. Egyéb kellékek, kiegészítők.

  5. Utómunkálatok.

Nos, szerinted elég lesz egy mobiltelefon és pár „kattintás” a munkád profi megmutatásához?

Cáfolj meg! Mutass egy profi telefonos enteriőrfotót, elemezzük ki együtt!

Épp fotóst keresel?
Vágjunk bele a közös projektbe