Csoda ingatlan Debrecenben

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2:16

Szakály János belsőépítész ügyfelem már decemberben szólt, hogy ismét egy nagyon szép lakáson dolgozik és szeretné, ha én fotóznám le a mesterművét.

Természetesen igent mondtam, mivel már régóta figyelemmel kísérem munkáit, úgy éreztem sikeresen fogunk tudni együttműködni és jó párost fogunk alkotni:

Ő nagyon tehetséges belsőépítész, én pedig igyekszem tökéletesen visszaadni fotókon, hogy milyen ötletekkel kápráztatta el ismét a megrendelőjét. 

Megkértem Jánost a fotózás előtt, hogy meséljen el minden fontosat a munkálatokról, így most ezt a történetet írom meg Nektek, az ő szavait hallhatjátok az én számból.

Csoda lakás Debrecenben

Nem nulláról indultunk

Az ingatlant jó állapotban vettük át, nem a nulláról indultunk, így mondhatni, hozott anyagból dolgoztunk; alkalmazkodni kellett a már elkészült elemekhez.

Minden szobát külön-külön szoktam szemlézni, hiszen funkciójukban is eltérnek, ezért priorításban ez fő szempont mindig. A megbízóimat alaposan kikérdeztem, hogy mik a szokásaik, hogyan kezdik a napjukat, mennyit szoktak a konyhában, nappaliban, fürdőben tölteni.

Ezek fontos információk, mert az ott lakóknak minden szobában otthon kell érezniük magukat, de el is kell látniuk a házban betöltött szerepüket.

Csoda lakás Debrecenben

Szokások

Például, ha valaki a konyhában egy reggeli kávén túl nem nagyon fogyaszt mást, akkor nem szükséges kialakítanunk olyan elemeket, pultokat, ahol egy vasárnapi 3 fogásos ebéd megfőzéséhez lesz bőven hely.

Szerencsére az építtető is eszerint a szemlélet mentén valósította meg terveit, amiket én átvettem belsőépítészként.

Minden ki volt burkolva, a festéssel is végeztek a szakemberek, az ajtók be voltak már szerelve és a villanyszerelők is részben befejezték a munkát.

Ez a 86 négyzetméteres ház csak arra várt már, hogy stílus és életet vigyünk bele.

Az ingatlant egy 3 fős család lakja hamarosan; anya, apa és a kamasz fiúk.

Egy belsőépítésznek nagyon fontos képessége, hogy mennyire tud alkalmazkodni a már meglévő, beépített bútorokhoz. Nulláról könnyű alkotni, de én szeretem a kihívásokat és nem akartuk volna ez esetben sem szétverni az ingatlant, mert szerencsénkre kiváló minőségű anyagokat építettek be.

Másik szerencsénk volt, hogy a család minden ötletben határozottan egyetértett.

Kék és fekete

Azt szerettek volna, ha a fekete és a kék színek árnyalatai dominálnának.

Nem minden lakásban mutat ám jól ez a páros, hiszen mindkettő sötét szín. Ide viszont remek választás volt, mivel a szobákban világos, fényes a burkolat és fehérek a falak. A keleti-nyugati tájolásnak köszönhetően pedig a déli órákon kívül egész nap átjárja a fény az ingatlant.

Ezért támogattam én is ezt a színpáros ötletet, mert a fent említettek miatt nem érezzük nyomottnak a tereket és életteli lesz a környezet, ahogy a képeken is láthatjátok.

De ez nem jelenti azt, hogy nem melegítettem kicsit ezeken a hűvös a színeken. Mondhatni a régi, jól bevált fához nyúltam segítségül, viszonylag nagyobb mennyiségben.

Természetesen változatosan használtuk. A bútorok is többnyire fa vagy fa hatású anyagúak, ezért például csak bizonyos ajtók és falszakaszok kaptak bordázott megoldást.

A végeredmény önmagáért beszél szerintem.

Igazi nagyvárosi, laza hangulatú lakásban élhet a család, mely 2021-ben bőven megkapja a “VÁÓ” kijelentést.

Épp fotóst keresel?
Vágjunk bele a közös projektbe